Delay for sound

Hello ,

I have a problem with sound in millumin V3. When I play-out a movie it is quite late audio delay. How can I solve this problem?

Comments

  • Hello @Viorel,

    A few questions :
    - What audio hardware are you using ?
    - Do you have the issue if you listen directly through headphone connected to your computer ?
    - Are you using "audio routing" in Millumin (the matrix to mix channel per channel) ?
    - What is your version of Millumin ? 3.14.d ?
    - What is your version of macOS ? 10.14.6 ?

    Best. Philippe
  • Hello @Phillippe,

    - I use the headphone output or sound card Komplete Audio 6
    - it is delayed and when listening in headphones
    - I did not use audio routing
    - Now, I have version 3.15.e
    - I have 10.14.6

    Generally, I use the sound mixer delay. I haven't been able to solve the problem in V3 for some time.

    Thank you!
  • Hello @Viorel,

    A few more question to investigate your issue :
    - Do you have a delay if you play the same movie with Quicktime X ?
    - What is your computer ? MacBookPro 15'' Touchbar ?
    - What devices are connected to your computer ? Try to unplug all of them, and tell us if the problem persists ?

    Thank you.
    Best. Philippe
  • Hello@Philippe

    -I have no delay if you play the movie with Quicktime
    -Yes, my computer MacBookPro15" Touchbar 2017
    -No other devices are connected only the signal output and is continuing to delay.

    Yestarday I did the test with Millumin and headphones, without anything else connected to it and there is still delay.

    A friend has the same problem with a similar laptop.

    Thank you!
  • Hello @Viorel,

    How much is the delay ? 1 second ? 100ms ?
    What is your version of Millumin ?

    Could you please send us a minimal project via contact / millumin email ?
    Thank you, we will study your issue, but this is really strange, and I cannot understand how this could happen.

    Best. Philippe
  • Hello@Philippe,

    the delay is somewhere between 40-50 ms.
    Should I use some encoding for movies? I use mov. h264 or mp4. I tried Apple ProRes 422. the same thing happens. I will try to send a project or 2 movies that I have played.
    And it's weird to me. I use millumin from vers.1 and until I used vers.3 I didn't have that problem.

    Thank you!
  • edited January 27
    Hello @Viorel,

    I would be surprised there is a difference between Millumin V1 and V3, because the audio is processed exactly the same (except if using audio-routing of course). And all are using the same method than Quicktime X.
    The codec won't change anything.

    We are waiting for your project, thank you.

    Best. Philippe
Sign In or Register to comment.